به گزارش دانا رضوی سیداسماعیل خطیب، وزیر اطلاعات دولت سیزدهم در برنامه بدون توقف شبکه سه سیما، در پاسخ به این سؤال که تعریف شما به عنوان وزیر اطلاعات، از وزارت اطلاعات چیست، گفت: وزارت اطلاعات ثمره انقلاب اسلامی ماست و در آستانه چهلمین سالگرد تأسیس خودش قرار دارد. وزرات اطلاعات در سال ۶۳ بر اساس مصوبه مجلس و قانون و با ادغام نهادهای اطلاعاتی مختلف شکل گرفت و تلاش میکند که یک سرویس اطلاعاتی در تراز نام جمهوری اسلامی باشد و مجموعهای باشد که بتواند نسبت به آن چه امنیت نظام و کشور و ملت ما تأمین میکند برقرار کند. همچنین لازم است یادی کنم از مرحوم ری شهری که پایهگذار این مجموعه بودند و آنچه داریم از اندوختهها و روحیه انگیزشی افرادی است که در این مجموعه تلاش کرده و حتی به شهادت رسیدند.
وی در ادامه تصریح کرد: نیروهای وزارت اطلاعات معمولا از میان افراد انقلابی، خطرپذیر، شجاع، متعهد، فداکار و جهادی که شبانهروز خودشان را برای تأمین امنیت نظام میگذارند گزینش میشوند. با توجه به گستردگی حساسیتهایی که تمام دستگاههای اطلاعاتی نسبت به پیشرفت و اقتدار این کشور دارند، طبیعتا یکی از وظائف مهم در تأمین امنیت برعهده وزارت اطلاعات است. این دستگاه به عنوان رئیس شورای هماهنگی اطلاعات کشور با کمک و یاری و هم افزایی با جامعه اطلاعاتی و امنیتی تمام تلاش خود را برای مقابله با هر توطئهای که در جهت سلب آرامش جامعه و مردم ما است را به کار گرفته و شرایطی فراهم میکند که این آرامش برقرار بشود.
وزیر اطلاعات همچنین یادآور شد: این وزراتخانه عملا وظائف ۵ گانهای را در مبارزه با اسرائیل و نظام سلطه، تروریسم، براندازان، جاسوسی و نفوذ، مفاسد اقتصادی و مبارزه با ناکارآمدی برعهده گرفته و همچنان وظیفه خودش میداند با اشراف اطلاعاتی و صیانت از مردم و داراییهای کشور عزیزمان و همافزایی با تشکیلات اطلاعاتی و اطلاعات مردم و فعال شدن در دیپلماسی پنهان و غیررسمی بتواند در جهت ارتقای امنیت کشور و اقتدار کشور در سطح منطقه و دنیا عمل کند.
خطیب گفت: در تاریخ استقلال کشور و انقلاب همواره کسانی که پیشرفت و اقتدار و رشد متکی به خود و پویایی ملت را نمیتوانستند ببینند تلاش کردند با فتنههای مختلفی نسبت به براندازی اقدام کنند و از همان اول انقلاب نگاه براندازانه داشتند و از آنجا که نتوانستند به هدف خود برسند، فشار را از طرق دیگر بر مردم وارد کرده و سعی کردند اگر اختلاف و اعتراضی وجود داشته آن را به آشوب تبدیل کنند.
این مقام امنیتی با اشاره به اینکه دشمنان در اندیشکدههای خودشان ۱۴ دلیل را عامل عدم موفقیت خودشان دانستند، اظهار کرد: لذا بر اساس آن یک جنگ ترکیبی تجمیع کردند و شاهد هستیم همچنان اقدامات تروریستی را در کنار اقدامات آشوب طلبانه دنبال کردند.
وی با بیان اینکه هیچ کس نیست که چه موافق و چه مخالف شرایط حکمرانی، نابودی کشورش را بخواهد، اظهار کرد: بنابراین آنچه که منشأ آشوب و خسارت میشود، یا اینکه داراییها را هدف قرار میدهد و در رشد اقتصادی خلل وارد میکند، بهرهای است که دشمن از این بسترهای سلایق و نارضایتی میبرد.
وی در پاسخ به این سؤال که آیا میشد جلوی اعتراضات را گرفت، گفت: هر اتفاقی که برای ملتمان بیفتد، از هر قومیتی یا هر جنسی ملت ما بوده و برای ما عزیز هستند، عظمتی که رهبر فرزانه در عفو گسترده ایجاد کردند ببینید، ایشان میفرماید که اگر تلاشی برای ایجاد آرامش و امنیت کشورمان میکنیم در جهت این است که بتوانیم زمینه ارتقای پیشرفت را فراهم و دستهای ایادی را قطع کنیم. گزارشهای فراوانی به دست ما میرسد که سعی دارند از یک آشوب ساختگی بهره دیگری ببرند، در این مدت ما « ۴۰۰ بمب جمع کردیم که بنا بوده ۴۰ عدد از آنها در ایام دهه محرم در هیئتها منفجر شود».